cross one radio logo

O statuie a lui Bill Graham urmează să fie amplasată în clădirea Capitoliului SUA în onoarea marelui evanghelist.

O ceremonie privată a avut loc la data de 16 mai, cu președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și reverendul Franklin Graham, fiul lui Billy Graham și președintele Asociației Evanghelice Billy Graham (BGEA), cu o interpretare muzicală a artistului creștin Michael W. Smith.

Graham a predicat Evanghelia timp de peste 80 de ani, a condus sute de mii de oameni la Isus Hristos și a servit ca mentor spiritual pentru 12 președinți americani. Evanghelistul a murit în 2018 la vârsta de 99 de ani.

„Este o mare onoare, iar tată meu ar fi recunoscător pentru aceasta”, a spus Franklin Graham. „În același timp, nu ar vrea ca atenția să fie îndreptată asupra sa, ci asupra Fiului lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos.”

Fiecărui stat îi este permis să aibă două statui în capitala națiunii, iar replica lui Graham o va înlocui pe a fostului guvernator al Carolinei de Nord, Charles Brantley Aycock, un segregalist remarcabil de la începutul secolului al XX-lea, relatează churchleaders.com.

Senatorul Ted Budd (R-NC) a ajutat la aducerea statuii în Capitoliu.

„Moștenirea reverendului Billy Graham se bazează pe mesajul său simplu despre iertare bazat pe Ioan 3:16. Angajamentul său de o viață pentru predicarea Evangheliei, lupta sa pentru Drepturile Civile, opoziția sa față de comunism și îndrumarea spirituală au oferit speranță pentru sute de milioane de oameni”, a spus el.

Sculptorul din Carolina de Nord, Chas Fagan, a creat statuia de bronz care îl descrie pe Graham ca „Pretor al Evangheliei lui Isus Hristos” și îl prezintă pe evanghelist cu o Biblie deschisă în mână. Ioan 3:16 și Ioan 14:6 sunt gravate la baza statuii.

„Aceasta nu este doar o statuie a tatălui meu — reprezintă pe Cel căruia și-a predat viața și mesajul pe care L-a predicat timp de peste 80 de ani, că Dumnezeu ne iubește și L-a trimis pe Fiul Său, Isus Hristos, să ne salveze de păcatele noastre”, a spus Graham pentru Fox News.

„Ceea ce apreciez cel mai mult este faptul că aceasta este o oportunitate pentru viitoarele generații care văd statuia să își aducă aminte de iubirea, harul și iertarea lui Dumnezeu”, a adăugat el.

Billy Graham este unul dintre puținii cetățeni care au primit trei dintre cele mai mari onoruri din partea Congresului: a primit Medalia de Aur a Congresului (1996), a fost îngropat cu onoruri în Capitoliu (2018) și în present are o statuie plasată în Sala Statuilor (2024).

Sursa: CBN News