Era o zi obișnuită în 1978 când Pat Robertson a anunțat în direct la televizor: „Am o surpriză!”. Acela a fost începutul a ceea ce avea să devină una dintre cele mai mari organizații umanitare din lume: Operation Blessing.

În ultimii 45 de ani, Operation Blessing a adus hrană, apă, asistență medicală și alte ajutoare oamenilor aflați în nevoie din întreaga lume și chiar aici, în Statele Unite ale Americii.

Barbara Johnson, fosta secretară a lui Pat și confidentă apropiată, își amintește momentul în care a luat naștere Operation Blessing .

„Prima dată când vreunul dintre noi a aflat ceva despre aceasta a fost în dimineața în care el a venit și a vorbit despre ea la The 700 Club”, își amintește Johnson.

Robertson i-a luat complet prin surprindere pe angajații CBN și pe co-prezentatorul său Ben Kinchlow în timpul acelei emisiuni din 14 noiembrie 1978 de la The 700 Club.

„Există o mulțime de oameni din publicul nostru care ar putea avea nevoie de mâncare, care au nevoie de adăpost, care au nevoie de îmbrăcăminte. Există, de asemenea, o mulțime de oameni din audiența noastră care au un costum în plus, mai multă mâncare decât au nevoie, un adăpost în plus, ceva ce le pot oferi acelor oameni. Așa că de ce să nu ne ajutăm unii pe alții?”, a întrebat Robertson.

Această idee a devenit cunoscută sub numele de Operation Blessing și s-a transformat în scurt timp într-una dintre cele mai mari organizații umanitare din țară, atrăgând chiar atenția președintelui Ronald Reagan la National Religious Broadcasters Convention din ianuarie 1983.

„CBN, Operation Blessing de la The 700 Club, au dat aproape două milioane și jumătate de dolari la peste 8 500 de biserici. Acești bani au fost distribuiți după nevoi de către bisericile locale”, a remarcat președintele Reagan.

Patruzeci și cinci de ani mai târziu, Operation Blessing continuă să atingă inimi din întreaga lume, oferind ajutor pentru combaterea foametei, apă curată, asistență medicală și ajutor în caz de dezastru pentru nenumărate comunități aflate în nevoie disperată.

„Am avut un impact asupra vieților a milioane de oameni din peste 90 de țări și teritorii, inclusiv din Statele Unite”, a declarat Anthony Lloyd, directorul principal al Operation Blessing pentru ajutorarea în caz de dezastre.

Atunci când se produc dezastre, Operation Blessing este adesea prima organizație care răspunde și ultima care pleacă.

„Echipele noastre OB continuă să ofere asistență medicală și proiecte de microîntreprinderi în Turcia, țară afectată de cutremur, și să distribuie provizii alimentare comunităților din Guam, în urma devastatorului taifun Mawar”, a declarat Peter Kairuz, președintele Operation Blessing din Filipine.

Între timp, activitatea OB în Ucraina continuă la mai bine de un an de la începerea războiului în această țară.

Aici, în Statele Unite, ori de câte ori se produce un dezastru, Operation Blessing intră în acțiune, aducând cu ei o armată de voluntari și provizii pentru a răspunde nevoilor.

„Numai anul trecut, Operation Blessing a ajutat peste 300 de familii care trăiesc în Statele Unite să se refacă în urma unui dezastru natural”, a declarat Lloyd pentru CBN News. „De asemenea, Operation Blessing a livrat peste un milion de kilograme de provizii urgente în caz de dezastru acelor familii care au nevoie disperată chiar aici, acasă.”

Robertson spune că inspirația pentru începerea Operation Blessing a luat naștere din cuvintele din Isaia 58.

Spune că dacă îți dăruiești pâinea celor săraci, dacă ai grijă de cei flămânzi, dacă îi îmbraci pe cei goi, dacă îi primești în casa ta pe cei fără adăpost, El spune atunci: „Iată ce voi face pentru tine”: Îți voi răspunde la rugăciunile tale, vei striga și îți voi răspunde; neprihănirea ta va merge înaintea ta, iar gloria Domnului va fi ajutorul tău și voi avea grijă de tine’’, le-a spus Robertson telespectatorilor în timpul unei emisiuni din 1997 a The 700 Club.

Pentru Operation Blessing, există ceva mult mai important decât satisfacerea nevoilor fizice.

„OB oferă ceva și mai profund, Vestea Bună a iubirii nemărginite a lui Dumnezeu”, a declarat Kairuz pentru CBN News din biroul său din Manila, Filipine. „Acest mesaj plin de dragoste este cel care aprinde o scânteie de speranță în inimile celor aflați în situații disperate, amintindu-le că nu sunt singuri în luptele lor.”

De mai bine de patru decenii, OB continuă să fie o forță strategică în ajutorarea plină de compasiune a celor în nevoi.

Sursa: CBN News