Serialul TV de succes The Chosen continuă să devină tot mai popular. Acum, serialul cu mai multe sezoane despre viața și slujirea lui Iisus este pe cale să depășească Baywatch la o categorie de distribuție internațională.

Brad Pelo, președintele The Chosen, a anunțat recent că serialul va depăși anul acesta Baywatch ca având cele mai multe „dublări” – un proces care permite traducătorilor să dubleze serialul în limba lor maternă.

Baywatch deține în prezent recordul în rândul serialelor de televiziune, cu 34 de dublări, relatează Christian Headlines.

Emisiunea a fost difuzată de NBC în 1989 și a fost anulată după primul sezon. I-a avut ca protagoniști pe David Hasselhoff, Pamela Anderson și Yasmine Bleeth. A fost reluat în 1991 pentru piața de sindicalizare și a fost difuzat timp de 11 sezoane.

Între timp, The Chosen urmează să depășească Baywatch când va fi tradus în 50 de limbi în acest an.

După cum a relatat CBN News, creatorul și regizorul Dallas Jenkins a explicat că serialul a încheiat un parteneriat cu ComeAndSee Foundation, o organizație nonprofit a cărei misiune este de a promova misiunea The Chosen și Evanghelia, prin introducerea acesteia în fiecare țară din lume și traducerea serialului în peste 600 de limbi.

Fiecare sumă donată va fi egalată de fundație pentru producția serialului, precum și pentru marketingul și traducerea în alte limbi.

Pelo declarat pentru Christian Headlines că firma de producție va colabora cu Lionsgate pentru a ajuta la distribuția internațională.

„Vom păstra controlul asupra creării serialului. Aceiași oameni care au scris serialul în trecut îl vor scrie și în viitor. Dallas va continua să îl regizeze”, a declarat Pelo. „Singurul rol pe care îl joacă Lionsgate este că, odată ce facem serialul, ei vor să îl difuzeze în lume, la fel ca și noi.”

Potrivit Angel Studios, distribuitorul serialului, The Chosen a fost difuzat în streaming de peste 500 de milioane de ori și a fost văzut de peste 108 milioane de persoane de la premiera primului sezon.

Serialul poate fi urmărit gratuit pe aplicația The Chosen sau pe aplicația Angel Studios. De asemenea, este disponibil și pe alte servicii de streaming populare, precum Netflix și Amazon Prime.

În plus, primele trei sezoane din The Chosen vor fi difuzate pentru prima dată la televiziune, începând de duminică, 16 iulie, la CW Network.

„The Chosen se bazează pe cea mai mare proprietate intelectuală din toate timpurile și este cu adevărat un serial unic în felul său, care spune această poveste semnificativă din punct de vedere istoric într-un mod captivant, dramatic și premium”, a comentat Brad Schwartz, președintele departamentului de divertisment al rețelei The CW Network. „Acest serial s-a conectat deja profund cu telespectatorii din întreaga lume, iar The CW îi va extinde și mai mult audiența.”

Sursa: CBN News