cross one radio logo

Cu numărul copiilor abandonați crescând alarmant în maternități și în alte instituții sanitare, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale a raportat că, în 2012, acesta aproape a atins cifra de 1500. Pentru a răspunde acestei crize umanitare, Touched Romania a lansat un program de voluntariat în spitale și instituții pentru a oferi ajutor celor mai vulnerabili membri ai societății: copiii.

Început în 2002, acest program a avut ca scop primordial reducerea discrepanțelor fizice, emoționale și educaționale întâmpinate de către copiii instituționalizați și abandonati. Până în prezent, aproximativ 800 de copii au beneficiat de intervenția și grija echipei de voluntari din partea asociației Touched Romania.

Printre activitățile desfășurate în cadrul acestui program se numără asigurarea unei asistențe integrale pentru nou-născuți, stimularea și dezvoltarea acestora, precum și un program educațional și de reintegrare socială pentru copiii instituționalizați.

Cu o rețea bine stabilită în instituții precum Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului, spitalele Fundeni și M.S. Curie, programul de voluntariat își desfășoară activitatea sub îndrumarea a 30 de voluntari instruiți și implicați, alături de grupuri de elevi și voluntari din companii multinaționale.

Managerul de proiect, Ștefan Sfeatcu, pune în lumină impactul pozitiv pe care implicarea acestora îl are asupra comunității și, mai ales, asupra destinului copiilor aflați în suferință.
Pentru cei interesați să se alăture acestei echipe și să aducă o rază de lumină în viețile copiilor aflați în nevoie, pot accesa pagina de Facebook a lui Stefan Sfeatcu pentru mai multe informații: https://www.facebook.com/stefan.sfeatcu.