Un nou atac terorist mortal în Ierusalim cere luarea unor măsuri mai dure de securitate și de combatere a terorismului în partea de est a Ierusalimului, majoritar arabă, similare unei operațiuni antiteroriste desfășurate în Cisiordania, în urmă cu 20 de ani.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a prezentat diferența dintre Israel și dușmanii săi în cadrul ședinței săptămânale a cabinetului.

„Dușmanii noștri ucid copii mici în Ierusalim și sărbătoresc uciderea lor, în timp ce noi salvăm copii mici în Turcia și lăudăm salvarea lor”, a declarat Netanyahu.

Vineri, un locuitor al Ierusalimului a intrat cu mașina într-o stație de autobuz, omorând doi frați în vârstă de șase și opt ani, un tânăr căsătorit de 20 de ani și rănind alte cinci persoane.

„Acest terorist a intrat cu mașina sa în stația de autobuz, având viteză mare”, a declarat la fața locului purtătorul de cuvânt al poliției israeliene, sergentul-major Dean Elsdunne. „Vreau să subliniez că atacul a fost îndreptat asupra civililor și că poliția nu va tolera acest tip de teroare asupra civililor noștri”.

Un polițist care nu se afla în cadrul serviciului l-a împușcat pe terorist, un locuitor în vârstă de 31 de ani din zona Issawiya, în estul Ierusalimului.

„Nu există nimic mai dificil (decât) să ajungem la un incident în care un copil a fost ucis, este mare nevoie de rugăciune. Un tânăr de 20 de ani a fost, de asemenea, ucis, nu există cuvinte mai dureroase decât acestea”, a declarat ministrul israelian al Securității Naționale, Itamar Ben Gvir.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de atacuri din Ierusalim și împrejurimi, comise de locuitori arabi din Ierusalim.

Majoritatea rezidenților arabi din Ierusalimul de Est dețin un statut special care include toate privilegiile unui cetățean israelian, cu excepția dreptului de a vota la alegerile naționale.

În urma atacului de vineri, poliția a arestat și rudele teroristului și pe șeful acestuia, pentru interogatoriu, și a sigilat locuința acestuia.

Între timp, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, Israelul a declarat că a interceptat o rachetă lansată din Fâșia Gaza spre Israel, iar luni, Forțele de Apărare Israeliene au declarat că au bombardat un sit subteran de fabricare a rachetelor Hamas și alte situri ca răspuns pentru deciziile luate.

Sursa: CBN News