Oricine îl întâlnește pe Jalil Mashari în trafic citește textul: “Isus – Eu sunt calea, adevărul și viața.” Cariera lui Mashari poate depinde acum de aceste cuvinte.

Orașul Essen, unde Mashari conduce un taxi, vrea ca textul să fie îndepărtat de pe geamurile din spate ale mașinii. Autoritățile au amenințat că vor impune o amendă de 1.000 de euro dacă autocolantele nu vor fi îndepărtate. Potrivit orașului, textul reprezintă publicitate religioasă, care nu este permisă în taxiurile germane, scrie Radio Essen. Autoritățile l-au avertizat pe Mashari că ar putea primi o amendă de până la 10.000 de euro dacă încalcă interdicția.

Interdicția privind publicitatea religioasă datează din 1998, când Curtea Constituțională Federală a hotărât că taxiurile sunt o funcție publică importantă pentru toată lumea, scrie. Prin urmare, textele religioase au fost considerate nepotrivite.

Cu toate acestea, Mashari are o opinie diferită. Într-un interviu acordat postului de radio Essen, el a susținut că textul nu este un slogan religios, ci doar opinia sa. „Avem libertate de exprimare în Germania, așa că nu văd niciun motiv pentru care aceste cuvinte ar trebui să fie îndepărtate.”

Șoferul de taxi a precizat că această frază a însemnat mult pentru el. Născut ca musulman în Iran, el a fost grav rănit într-un accident de autobuz acolo. După aproximativ 20 de operații, piciorul său încă nu se vindecase și se simțea lipsit de speranță. Dar apoi a întâlnit la spital o femeie creștină care s-a rugat pentru el. După aceea, s-a simțit încurajat și a devenit creștin. Mashari menționează că aplicarea textelor biblice pe geamurile taxiurilor este acum o modalitate de a arăta dragostea lui pentru Hristos.

Cu toate acestea, Radio Essen scrie că, în cel mai rău caz, sentința ar putea duce chiar la concedierea sa ca șofer de taxi. Mașina sa, pe care sunt scrise versete din Biblie, nu are voie să fie condusă în Germania. Autoritatea de transport rutier din Essen va decide dacă este posibilă o excepție. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt a declarat deja pentru Radio Essen că acest lucru este puțin probabil, din cauza „situației politice globale tensionate”.

Sursa: CNE News