În urmă cu 12 ani, trei femei au auzit despre traficul de persoane care are în vedere scopuri sexuale și au decis că vor să-i ajute pe acești oameni. Din acel moment, organizația creștină non-profit pe care cele trei femei au fondat-o a ajutat peste 6.600 de supraviețuitori ai traficului de persoane să își găsească libertatea.

Înființată în 2011, Selah Freedom, cu sediul în Florida și în Midwest, lucrează pentru a pune capăt traficului sexual și pentru a aduce libertatea celor exploatați prin intermediul a cinci programe: Conștientizare, Prevenire, Acțiune de informare, Rezidențial și Consultanță.

Unul dintre fondatorii organizației, Laurie Swink, a auzit povești despre victimele traficului de persoane și și-a dat seama că acestea au nevoie de un loc sigur pentru a se recupera, potrivit The Christian Post.

Organizația nonprofit activează în două locații sigure pentru supraviețuitori, relatează publicația creștină. Unul este considerat un campus pe termen scurt, unde supraviețuitorii stau între șase și nouă săptămâni înainte de a li se oferi opțiunea de a se transfera în campusul pe termen lung al organizației.

Unii dintre aceia care finalizează programul ajung să se alăture echipei, cum ar fi Gabrielle Triplett, care servește ca avocat voluntar. Aceasta a declarat pentru Bay News 9: „Au crezut în mine atunci când eu nu credeam în mine, atât de mult încât mi-au redat speranța și, în final, m-au ajutat să cred în mine”.

Selah Freedom colaborează cu Tim Ballard, fostul agent guvernamental american care a inspirat filmul Sound of Freedom (Sunetul libertății). Acesta va fi unul dintre vorbitorii invitati la evenimentul Light the Path: Ending Trafficking from North to South (Luminează calea: oprește traficul de persoane de la nord la sud), proiect care va avea loc pe 25 octombrie în Tampa, Florida.

Organizația le oferă supraviețuitoarelor servicii de consiliere, pornind de la ședințe de terapie  destinate depășirii efectelor traumelor și continuând cu servicii de asistență medicală. Consilierii îi îndrumă, de asemenea, pe supraviețuitori să construiască relații sănătoase.

„Avem și ședințe de terapie de grup, care sunt utile”, a spus directorul executiv. „Avem, de asemenea, un consilier pentru spiritualitate, destinat persoanelor care vor să se apropie mai mult de Dumnezeu.”

„Supraviețuitorii au nevoie de cineva care îi iubește, care nu îi judecă. Iar noi încercăm doar să le arătăm dragostea lui Dumnezeu prin munca noastră”, conform declarației unuia dintre fondatori pentru The Christian Post.

Sursa: CBN News