Creștinii din întreaga țară s-au adunat joi la o zi de rugăciune în campusurile universitare. Ziua de rugăciune a avut loc pe 29 februarie. De asemenea, 4.190 de campusuri au fost susținute în rugăciune de către 2.427 de biserici și comunități.

„Suntem așa de mulțumitori pentru ceea ce Dumnezeu dorește să facă în campusurile universitare din America pe măsură ce Trupul lui Cristos se unește în rugăciune”, a declarat Thai Lam, împreună cu Collegiate Day of Prayer (CDOP), pentru CBN News printr-o declarație trimisă pe email.

Acest an marchează cea de-a 201-a aniversare a zilei de rugăciune organizată pentru a uni mai multe generații din universități și colegii. „Când credincioșii se unesc în rugăciune, totul se schimbă,” se arată într-o declarație de pe site-ul CDOP. „De-a lungul istoriei Americii, campusurile universitare au fost în mod repetat transformate de sezoane de trezire spirituală. Cheia acestor treziri a fost rugăciunea fierbinte și înălțată în unitate.”

Ziua de rugăciune de anul trecut a avut loc la Universitatea Asbury din Wilmore, Kentucky. Ceea ce a început ca o întâlnire obișnuită de închinare în campus s-a transformat într-o revărsare a Duhului Sfânt care a durat 16 zile, schimbând numeroase vieți.

„În ultimele săptămâni, am avut onoarea să organizăm și să găzduim astfel de evenimente iar oaspeții au călătorit de departe pentru a participa,” a spus la momentul respectiv președintele Universității Asbury, Kevin J. Brown. „Continuăm să auzim mărturii despre inimi flămânde care renunță la obiceiurile păcătoase și Îl caută pe Hristos în școli, biserici și comunități, din SUA și din străinătate.” Acea mișcare condusă de Duhul Sfânt a extins trezirea spirituală în SUA anul trecut — și iată că aceasta continuă chiar și un an mai târziu.

Conform CBN News, săptămâna trecută, mii de studenți de la Florida State University (FSU) din Tallahassee au fost atinși de Duhul lui Dumnezeu.

Pe măsură ce studenții s-au adunat să se închine lui Isus, sute dintre aceștia au venit la pocăință și au fost botezați imediat, chiar în campus. Autoarea creștină, Jennie Allen, a împărtășit pe Instagram un videoclip cu studenți care erau botezați în fântâna universității Westcott joi seara.

„Se întâmplă din nou! Botezuri la FSU! Sute, poate chiar mii de studenți au venit să Îl primească pe Isus.” a scris ea.

Un alt follower de pe Instagram a scris: „Fiica mea a fost una dintre studenții care au fost botezați în fântână în acea noapte după conferință! Slavă lui Dumnezeu!!!”

FSU este raportată ca fiind cea mai bună „școală de petreceri” din stat și a doua „școală de petreceri” ca mărime din țară, conform site-ului Niche.

O trezire spirituală similară a izbucnit la Universitatea Auburn toamna trecută. Revărsările de la Auburn și FSU sunt doar cele mai recente exemple ale lucrării lui Dumnezeu printre tinerii din America.

Evanghelistul Matt Brown, fondatorul Think Eternity, a raportat că la începutul anului, mii dintre ei au arătat un adevărat devotament față de Isus, umplând biserici, săli de spectacole și stadioane din întreaga țară pentru a se închina lui Dumnezeu.

Creștinii, liderii bisericilor și personalul CDOP cred că trezirea spirituală va continua puternic până la sfârșitul anului 2024.

„Ne rugăm pentru mai mult,” a spus CDOP.

Sursa: CBN News